Rabu, Disember 9

Baru-kah?

Seperti insan kudus yang lain, pertama sekali aku ingin memanjatkan kesyukuran
kepada-Nya dengan jalan yang ditunjukkan-Nya ini, agar segala coretan, lakaran,
hasil penulisan yang terhasil di sini diberkati oleh Yang Maha Agung di hati semua,
Allah Yang Maha Esa.

Posting aku yang pertama, right? Di sini sepatutnya aku memperkenalkan diri aku.
Aku, hatikudus.
Aku kini adalah bekas Komando Tentera Di-Raja Malaysia. Dahulu badan ku eight packs,
stamina ku agak tinggi jika dibandingkan dengan tentera-tentera yang lain.
Tapi,
banyak ranjau aku lalui, latihan serta dugaan di medan perang, menyaksikan pengorbanan rakan-rakan ku yang hopefully, berbaloi. Dan kini aku merasakan seperti ingin menulis.
Boleh bukan?

Banyak yang ingin dicoretkan, mungkin pada permulaannya, semangat datang dengan rakus, penuh nafsu untuk ditulis, MUNGKIN pada permulaannya sahaja.
(ala, kat blog ni pun dah boleh kita observe ramai-ramai bukan?no offence Encik Fit)

Banyak sekali.
Aku ingin menulis tentang latihan ketenteraan di Malaysia dan apa nasib mereka selepas bersara.
Aku ingin menulis tentang gejala rasuah di kalangan rakyat kita sendiri
(OneMalaysia bukan? Sharing is caring )
Aku ingin menulis tentang sistem pembelajaran di Malaysia, Institusi
Pengajian Awam serta Swasta (di sini, OneMalaysia my ass)
Aku ingin mencoret tentang cara pemikiran serta perangai anak-anak
muda masa kini dan masa lampau.
Tentang Liga Bola Sepak Malaysia serta Liga Bola Sepak England.
Tentang cara perniagaan Melayu, Cina, dan India (sedikit racist bukan?)
Tentang apa yang penting dalam kehidupan.
Tentang kenapa banyak nigga dalam Malaysia (ya, aku memang racist)
Tentang abang-abang gedang 3 line Malaysia.
Tentang tycoon-tycoon ganja di Colombia, minyak di negara Arab, dan
DVD cetak rompak di Malaysia.

Banyak bukan?
Tapi seperti yang aku kata kan sebelum ini, MUNGKIN banyak yang ingin ditulis pada permulaannya sahaja.

Last but not least, thanks to you Encik Bok, untuk peluang ini. Maaf karena belum apa-apa lagi sudah nampak 'kelewatan' nya. Hehe.
Baru tidak semestinya nothing. Baru tidak semestinya experience-less.
Well then, smell you later casanova and casablanca.

Oh, kudus tidak semestinya baik bukan? Sekian.
Perlu attach gambar ke?

4 ulasan:

.rafiq. berkata...

wah penulis baru. cerita pasal semangat perjuangan tanah melayu ke?haha

hatikudus berkata...

jika mampu?haha tapi itu memerlukan aku lahir lebih awal dari sekarang.

Larasati berkata...

welcome hatikudus

hatikudus berkata...

thanks larahatijiwa.