Rabu, Julai 29

luffman.

mr m: aku minat la kondo baru naik kat wangsa maju tu. yang dekat dengan wangsa walk tu.

aku: smart ke?

mr m: memang smart gila. bapak aku dah bagi approval untuk belikan rumah tu untuk aku. tapi dia bayar duit muka ngan bulan2 sampai aku dah start kerja la. then aku sambung bayar.

aku: berapa harga kondo tu?

mr m: nearly rm2.6m.

aku:(terkedu, tapi mahu menjadi cool) wow. apasal macam pelik je harga dia? btol ke wei? so sebulan kena bayar berapa?

mr m: amek pinjaman 20 tahun. sebulan dalam rm1200.

aku: kena kerja kuat la.

mr m: yup, aku grad lagi 2 tahun. then dapat kerja kena la pulun abes2.

aku: ko tak rase pelik ke? aku rase bkn rm1200. aku rase rm12000.

mr m: ye ke? jap biar aku kire.

aku: silakan.

mr m: btol gak tu. ha ah la wei.

aku: so skrg ni lepas ko grad ko kene cari keje starting salary rm15k kalu kau nak duduk kat kondo tu. rumah rm12k. baki 3k untuk maintenance rumah, makan minum ko, and kereta ko. good luck wei.

mr m: ..........

aku: ........

mr m: (bakar rokok)

aku: betul ke wei harga dia sampai rm2.6m?

mr m: btol la.

aku: (bakar rokok)

hari ini aku mencari spec condo tersebut di internet. sila klik sini.

rm2.6m my ass!

7 ulasan:

MoShed berkata...

haha..

yakin betul.. RM2.6m ?

perghh...kalau gua pun nak cakap.."good luck wehh"

Tanpa Nama berkata...

ako rasa mcm kenal jer mr m yg berlagak kaya tapi bpk punyer...ako yng gaji ala cukup makan nie pon berkira nk beli rumah hamster..biarla dia ngan angan2dia..zad..nanti kita bukak bisnes..cukupla satu reban ayam harga 26m..mcm umah khir toyol

Tanpa Nama berkata...

gile ah...2.6jm? seb baik bermo ni pndai guna tenet..ade pekdah nye ..

Fit berkata...

adakah mr m ini ialah org yg sama seperti yg aku sangkakan? kalau sama, aku tiada apa mahu komen.

The Dato' berkata...

ha? apartment tuh tulih dlm mudah.com.my rm 380,000 k jer.... tapi 2 bilik....kaya sial mamat tuh? weh aku cam kenal jer mr m tuh? ****r btul tak?

miNt berkata...

huhuhu;p

simple math pon salah.

tiada huraian.
*diam*


;)

fndrocka berkata...

nak tunjuk lagak dgn salah org lah kan?