Selasa, September 23

terampil.


sudah lama aku tidak mengupdate blog aku. aku merasakan diriku semakin sibuk. aku sibuk sekarang. setiap hari aku sibuk.

aku sedang menulis post ini sambil mendengar lagu "Teddy Picker" dari kugiran Arctic Monkeys. ada lagi sejam setengah, dan aku bebas untuk menjamah makanan. ini kerna, hari ini aku berpuasa.

bulan puasa semakin meninggalkan kita. owh aku rindukan cerita rakan-rakanku tika saat-saat menghisap rokok didalam kereta tanpa membuka tingkap, membeli belah di bazar ramadhan pada pukul 2 petang, sahur pada pukul 7 pagi dan sebagainya. aku tidak buat semua itu, aku dengar cerita orang. serius. aku insan kudus.ohoh.

di tempat pengajianku, sudah kedengaran lagu-lagu raya berkumandang. terselit juga ucapan raya dari pelajar-pelajar, dari dalam dan luar negara. aku melihat seorang gadis melayu sedang membuat ucapan raya. "saya ingin mengucapkan selamat hari raya kepada kawan-kawan, famili, bla bla bla etc.". dan yang menarik perhatian aku ialah ketika teks ucapannya berbunyi "walaupun puasa dah nak habis, jangan suka-suka nak ponteng puasa ye. tak baik. tuhan marah. hik hik." katanya sambil membetulkan kedudukan buah dadanya kerana hampir terkeluar dari singletnya. ironi sungguh.

selamat menyambut aidilfitri. pandu cermat jiwa selamat. jangan pandu kereta macam orang tolol berbahalol.

1 ulasan:

...ag.roronoa... berkata...

sungguh cantik gambar itu~ mesti time tengahari buta, bulan puasa, hari jumaat, dan lunch hour break.. pegi toto sambil kfc lekat celah gigi...